Bun venit !

Acest blog este dedicat iubitorilor de cercei si de bijuterii frumoase, in general.
Cerceii sunt un dar al bijutierilor pentru noi, un dar al prietenilor pentru noi, un dar pentru urechile noastre, nevoite a asculta atatea nedreptati zi de zi.

Acest blog este un dar din partea mea pentru voi, iubitorilor de cercei!

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Aur, argint sau aliaje?

Aurul intotdeauna a fost metalul bogatiei, denotand bunastarea si prosperitatea, chiar si vechii faraoni, purtandu-l cu mandrie. 


Cu atat mai mult cu cat inaintea Revolutiei din 1989, era un metal foarte rar si scump in Romania, el ramane cel mai apreciat. Cu toate acestea, el si-a pierdut din faima, la noi in tara, in magazinele de bijuterii gasindu-se modele depasite sau prea simple pentru gusturile noastre, modele mai interesante fiind de gasit, la un pret mai mic, in magazinele de duzina.


Argintul este un metal iubit de catre tineret, rezistent si asociat magiei. Argintul intotdeauna a fost considerat a avea un rol protector, dar si fiind un conductor spiritual foarte bun.De altfel, acest metal este mult mai ieftin decat aurul iar modelele bijuteriilor de argint sunt mult mai diverse si frumoase, in general.


Aliajele, fie ca vorbim despre cupru, platina, nichel sau altele, sunt principalele metale din care sunt facuti cerceii care iti fura ochii, pe toate gardurile. La preturi mai mult decat accesibile, ne permitem sa ne construim o colectie minunata de cercei! 

Un mare dezavantaj ar fi pentru cei avand urechi foarte sensibile, care nu se pot adapta nicicum, decat cerceilor din aur sau/ si argint.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu